Гойко, Ірина ЮріївнаІвасенко, Інна Анатоліївна2012-12-262012-12-262012Гойко, І. Ю. Розроблення нових видів йогуртів антиоксидантної дії / І. Ю. Гойко, І. А. Івасенко // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарства і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 18 жовтня 2012 р. – Харків : ХДУХТ, 2012.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5062Обґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини, плодів глоду криваво-червоного та сиропу плодів лимоннику китайського для виробництва йогуртів антиоксидантної дії. Розроблено рецептуру йогуртів, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому продукті. The appropriateness of functional ingredients - pectin extract and rose hips, hawthorn berries, blood-red fruit syrup Chinese lemon yogurt for the production of antioxidant action.A recipe yoghurt, to determine the content of ascorbic acid and bioflavonoids in the finished product.otherпектинpectinекстракт шипшиниплоди глоду криваво-червоногосироп плодів лимоннику китайськогоаскорбінова кислотабіофлавоноїдиextract of rose hipshawthorn blood-red syrup fruit vine Chineseascorbic acidbioflavonoidsкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення нових видів йогуртів антиоксидантної діїThesis