Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2020-06-152020-06-152019Камінська, С. Планування трифакторного експерименту при заморожуванні плодово-ягідної сировини з використанням кріопротекторів / С. Камінська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 p., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. - С. 19-21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31322Математичне моделювання є основним сучасним методом системного дослідження- Технологія заморожування ягід з кріопротекгорами допускає цілеспрямовану зміну всіх найбільш суттєвих вхідних факторів (тривалість обробки ягід кріопротекгорами та підбір комбінованого кріопротектора). Тому для побудови математичної моделі нашого об'єкту ми застосовували повний факторний експеримент. Mathematical modeling is the main modern method of systematic research. The technology of freezing berries with cryoprotectants allows purposeful change of all the most important input factors (duration of processing of berries by cryoprotectants and selection of combined cryoprotectants). Therefore, we used a full factorial experiment to construct a mathematical model of our object.otherзаморожуванняягодиоптимізаціяfreezingberriesoptimizationкафедра технології оздоровчих продуктівПланування трифакторного експерименту при заморожуванні плодово-ягідної сировини з використанням кріопротекторівThesis