Kambulova, YuliiaOverchuk, NataliyaDubkovetskyy, IgorKokhan, OlenaYurchak, VeraZviahintseva-Semenets, YuliiaOnofriichuk, Oksana2023-11-102023-11-102021Application of radiation-convective drying method to remove water from gels / Yu. Kambulova, N. Overchuk, I. Dubkovetsʹkyy, O. Kokhan, V. Yurchak, Yu. Zvyahintseva-Semenets, O. Onofriychuk // Journal of Hygienic Engineering and Design. – 2021. – Vol. 37. – Р. 109-115https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41457В статті наведені результати досліджень по застосуванню інфрачервоного випромінювання в процесі сушіння фруктового мармеладу на основі різних цукрів: сахарози, глюкози, фруктози. Встановлено, що при додатковому застосуванні інфрачервоного випромінювання разом з традиційним конвекційним сушінням тривалість технологічної стадії сушіння може бути скорочений на 4-5 год.The article presents the results of research on the application of infrared radiation in the process of drying fruit marmalade based on various sugars: sucrose, glucose, fructose. It was established that with the additional use of infrared radiation together with traditional convection drying, the duration of the technological stage of drying can be reduced by 4-5 hours.enFruit gelsфруктові геліinfrared dryingінфрачервоне сушінняsaccharoseсахарозаglucoseглюкозаfructoseфруктозакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвApplication of radiation-convective drying method to remove water from gelsArticle