Дослідження мікрофлори кормових добавок з ефіроолійними культурами у процесі зберігання - Шаповаленко, Олег Іванович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Євтушенко, Олег Олександрович (My University, 2009)
В світі є багато різних небезпечних мікрооранізмів та вірусів. Антагоністична мікрофлора викликає хвороби рослин. Для захисту використовують дезинфекцію та дезинсекцію. В деяких рослинах містяться ефірні олії, які мають протимікробну дію. Було досліджено вплив ефіроолійного насіння на процес зберігання гранул та їх власну консервуючу дію. Кількість введення ефіроолійних культур – 1 %.
Keywords: мікроогранізми; microorganism; мікрофлора; хвороби рослин; санітарна оцінка; засоби дезинфекції та дезинсекції; ефірні олії; гранули; комбікорм; консервант; microflora; disease of plants; sanitary evaluation; disinfectants and insecticide; ethereal oils; granule; action; mixed fodder; food additives; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології зберігання і переробки зерна