Сутність теорії фінансового резонансу як альтернативного підходу до аналізу фондових ринків - Сидоренко, Павло Олександрович (My University, 2013)
У цій статті досліджуються передумови появи та особливості процесу поширення міжнародних тенденцій дестабілізації фондових ринків. Аналізуються основні етапи розвитку кризових явищ та принципи застосування механізмів їм протидії. На основі отриманих результатів розроблено теорію фінансового резонансу як альтернативний науково-методологічний підхід до вирішення проблем забезпечення ефективності та стабільності функціонування фондових ринків. This paper studies preconditions and peculiarities of distribution of international trends of destabilization of stock markets. Main phases of crises as well as principles of implementation of respective countermeasures are analyzed. Based on the drawn conclusions the theory of financial resonance as an alternative theoretical approach to the resolution of problems of ensuring effectiveness and stability of stock markets is elaborated.
Keywords: теорія поведінкових фінансів; теорія фінансового резонансу; фондова криза; сталий розвиток фондового ринку; the theory of financial resonance; the theory of behavioral finance; sustainable stock market development; stock market crisis; кафедра міжнародної економіки