Закономірності виділення водню з води на катодах на основі монокарбіду вольфраму з добавками Ag, Cu, Ti - Куций, Андрій Васильович; Манілевич, Федір Дмитрович (My University, 2017)
У даній роботі були виготовлені електроди на основі WC з добавками срібла, міді або титану і досліджені закономірності виділення водню на них з кислого та лужного розчинів. Найнижча перенапруга виділення водню була зафіксована на WC електроді, модифікованому 5 мас.% Ag, в кислому розчині. Тафелевий коефіцієнт b мав близьку величину при виділенні водню з розчину кислоти на всіх досліджених електродах, що свідчить про те, що механізм виділення водню на цих електродах був однаковим.
Keywords: монокарбід вольфраму; електрод композиційний; водень