Колос, Ірина Василівна2017-09-272017-09-272016Колос, І. В. Логіко-історичні етапи еволюції методичних підходів в концепції ощадливого виробництва / І. В. Колос // Економіка і суспільство. - № 3. – 2016. – С. 214-219. – Режим доступу до журналу: https://economyandsociety.in.uahttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25919Встановлено логіко-історичні етапи зміни концепції ощадливого виробництва в управлінні промисловим підприємством. Визначено особливості й обмеження кожного з етапів трансформування концепції ощадливого виробництва, а також позитивні результати через фокусування на вивчення витрат і втрат, залучення працівників та об’єднання інтересів зацікавлених учасників. Обґрунтовано розвиток методичних підходів до управління промисловим підприємством відповідно до зміни пріоритетів ощадливих перетворень. The stage is set for the logical and historical changes in the concept of lean production in the management of industrial enterprise. Features and limitations are defined for each of the stages of the transformation of the concept of lean production. The results are set as positive by focusing on the study of the costs and losses, the involvement of staff and association of stakeholders interests. The development is justified for methodological approaches to the management of industrial enterprise in accordance with the change in lean transformation priorities.uk-UKкафедра обліку і аудитуощадливе виробництвоощадливе мисленняощадлива культуравтратиефективністьсинергіябережливое производствоlean productionlean thinkinglean culturelossesefficiencysynergyЛогіко-історичні етапи еволюції методичних підходів в концепції ощадливого виробництваArticle