Красуля, Олена Олександрівна2020-06-042020-06-042020Красуля, О. Розроблення технології молочних напоїв для спортсменів / О. Красуля // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 303.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31150Розроблено технологію напою спеціального призначення, а саме для спортсменів, які займаються силовими видами спорту. Встановлено раціональну кількість вуглеводного збагачувача – мальтодекстрину, яка становить 8 %. При цьому забезпечується рідка, текуча в’язкість, притаманна напою, а також виконується рекомендоване обмеження за кількістю вуглеводів в напоях для спортсменів силових видів спорту в середньому 10…12 %, з урахуванням вмісту лактози в молочній основі порядку 4,0…4,5 %. The technology of a special purpose drink has been developed, namely for athletes engaged in power sports. A rational amount of carbohydrate enrichment - maltodextrin, which is 8%. This provides a liquid, fluid viscosity inherent in the drink, as well as the recommended limit on the number of carbohydrates in beverages for athletes of strength sports on average 10… 12%, taking into account the lactose content in milk-based about 4.0… 4.5 %.otherмолочні напоїdairy drinksнапої для спортсменівdrinks for athletesмолочна сироваткаwheyкафедра технології молока і молочних продуктівРозроблення технології молочних напоїв для спортсменівThesis