Мартинюк, Ірина ОлександрівнаХомин, Б. М.2014-08-272014-08-272014Мартинюк, І. О. Білки рослинного походження та їх використання в технології м'ясних виробів / І. О. Мартинюк. Б. М. Хомин // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 60 - 61.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16429Білки є найбільш дорогим та дефіцитним компонентом раціонів харчування. Поряд з кількісною нестачею білка все більш негативну роль відіграє якісна неповноцінність. М'ясо — найцінніше джерело білків — відноситься до числа найбільш важко одержуваних і дорогих продуктів харчування. Це пов'язано з тим, що із всіх білковмісних організмів організм тварин найдовше засвоює білок і має найнижчий коефіцієнт конверсії харчових субстратів у тваринні білки. Protein is the most expensive and scarce component of the diet. Along with the lack of quantitative protein more negative role played by qualitative inferiority. Meat - the most valuable source of protein - is one of the most difficult and costly derived foods. This is due to the fact that of all organisms bilkovmisnyh longest animal body metabolizes protein and has the lowest rate of conversion of food substrates in animal proteins.otherсоянасіння амарантурослинні білкиsoyamaranth seedsvegetable proteinsБілки рослинного походження та їх використання в технології м'ясних виробівOther