Семешко, Ольга ЯківнаСарібєкова, Діана ГеоргіївнаКулігін, Михайло ЛьвовичОлішевський, Валентин Вікторович2014-11-042014-11-042014Вилучення вовняного жиру з промивної води за допомогою високоенергетичної дискретної обробки / О. Семешко, Ю. Сарібєкова, М. Кулігін, В. Олішевський // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 211.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17913Вовняний жир є основою для отримання ланоліну, який широко використовується в фармацевтичній, парфумерно-косметичній та харчовій промисловостях. Вовняний жир має високу емульгуючу здатність, стабільність і відсутність тенденції до окислення, а також високий показник змішування з іншими оліями та жирами. Wool grease is the basis for lanolin, which is widely used in pharmaceutical, perfumery and cosmetic and food industries. Wool grease has a high emulsifying capacity, stability and no tendency to oxidation, and a high rate of mixing with other oils and fats.otherланолінвовняний жирводаlanolinwool fatwaterкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняВилучення вовняного жиру з промивної води за допомогою високоенергетичної дискретної обробкиOther