Іванова, Вікторія Джанівна2013-01-172013-01-172011Іванова, В. Д. Безалкогольні напої на основі фітоекстрактів / В. Д. Іванова // Товари і ринки. - 2011. – № 2. - С. 557-563.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5414Cкладено композиції з лікарської рослинної сировини, одержано екстракти з високим вмістом антиоксидантів. Розроблено рецептури напою на основі фітоекстрактів. Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості експериментальних зразків напою. Показано, що внесення екстрактів сприяє покращенню харчової цінності продукту та обумовлює високий вміст в ньому вітаміну С та біофлавоноїдів. The phytocompositions of several plants with potential antioxidant activity were developed. Оrganoleptic, physicochemical сharacteristics of the experimental samples of soft drinks with the addition of plant extracts were studied.uk-UKфункціональний напійfunctional drinkекстрактextractрослинна сировинаplant materialsкафедра експертизи харчових продуктівБезалкогольні напої на основі фітоекстрактівArticle