Стеценко, Наталія ОлександрівнаКуделко, Альона Олександрівна2023-06-122023-06-122023Стеценко, Н. О. Біологічна цінність зеленого смузі з хлорелою / Н. О. Стеценко, А. О. Куделко // Технологія-2023 : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 26 травня 2023 р. – Київ : Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля, 2023. – С. 405–406https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40809У роботі встановлено оптимальну рецептуру зеленого смузі з хлорелою, який має високі показники біологічної цінності білку. Скор першої лімітованої незамінної амінокислоти зростає на 30%, коефіцієнт утилітарності білку, тобто рівень його засвоєння, підвищується на 23% і досягає 82%. Масова частка амінокислот, які використовуються нераціонально, у продукті стає меншою на 17,3%. Регулярне споживання функціонального смузі з хлорелою сприятиме зміцненню імунітету; виведенню токсинів та важких металів; компенсації наслідків стресу; покращенню пам'яті; подовженню молодості організму людини. The work established the optimal recipe for a green smoothie with chlorella, which has high indicators of the biological value of protein. The score of the first limited essential amino acid increases by 30%, the utilitarian coefficient of the protein, i.e. the level of its assimilation, increases by 23% and reaches 82%. The mass share of irrationally used amino acids in the product becomes smaller by 17.3%. Regular consumption of a functional smoothie with chlorella will help strengthen immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; improving memory; prolonging the youth of the human body.otherсмузіхлорелабіологічна цінністьфункціональний харчовий продуктоздоровчий напійдієтична добавкаsmoothiechlorellabiological valuefunctional foodhealth drinkdietary supplementкафедра технології оздоровчих продуктівБіологічна цінність зеленого смузі з хлорелоюThesis