Інтенсифікація процесу віджимання бурякового жому - Цюрпита, Михайло Євгенійович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2024)
Проведено аналіз сучасних схем пресування бурякової стружки, визначено їх переваги та недоліки. Показано, що найважливішими факторами, які впливають на процес пресування свіжого жому, є початковий вміст вологи в ньому, тиск пресування, тривалість витримки продукту під цим тиском, а також температура пресованого матеріалу.
Keywords: бурякова стружка; пресування жому; жом; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування