Новойтенко, Ірина Віталіївна2013-10-042013-10-042008Новойтенко, І. В. Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.04 / Новойтенко Ірина Віталіївна ; НУХТ. - К., 2008. - 21 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10077В дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.otherпідприємствохлібопекарська промисловістьтрудовий потенціалефективністьформуваннявикористанняуправліннярозвитокпредприятиехлебопекарная промышленностьтрудовой потенциалэффективностьформированиеиспользованиеуправлениеразвитиеenterprisebaking industrylabour potentialefficiencyformationusemanagementdevelopmentкафедра економіки і праваЕфективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості УкраїниOther