Шиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКириленко, Роман ГригоровичСизько, Валерій Борисович2012-03-262012-03-262012Удосконалення технології спиртових бражок із використанням кислотостійких ферментних препаратів / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, В. Б. Сизько // Харчова промисловість. - 2012. - Вип. 13. - С. 43-47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/505Визначено ефективність використання кислотостійких ферментних препаратів (ФП) при отриманні зрілих бражок із крохмалевмісної сировини. Встановлені оптимальні концентрації амілази і глюкоамілази для розріджування замісів і оцукрювання розрідженої маси. Результати досліджень по зброджуванню сусла підтверджують доцільність використання кислотостійких ФП у спиртовому виробництві. The efficiency of acid-resistant enzyme preparations (EP) in obtaining fermented washes from starch-containing raw materials is defined. The optimal concentration of amylase and glucoamylase for batch dilution and sugaring of the diluted mass is set. The results of researches on the must fermentation confirm the expedience of the use of acid -resistant EP in alcohol production.заміссуслоферментний препаратдріжджізріла бражкаbatchmustyeastenzyme preparationfermented washзамескафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваУдосконалення технології спиртових бражок із використанням кислотостійких ферментних препаратів