Практичні аспекти регулювання мехатронними модулями процесів пневмотранспортування сипких харчових продуктів - Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Масло, Микола Андрійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Кохан, Антон Анатолійович (My University, 2024)
Дослідження спрямоване на оптимізацію процесу пневматичного транспортування сипких харчових продуктів з метою усунення проблем, пов’язаних зі склепоутворенням та сегрегацією матеріалу. Запропоновано нову конструкцію пневматичного пристрою, яка передбачає використання мембранного імпульсного клапана для забезпечення рівномірного розподілу продукту в транспортному трубопроводі. Наукова новизна роботи полягає в розробці параметричної моделі, що дозволяє описувати кінематичні та динамічні процеси в системі, а також у створенні ефективного способу деструкції злежів.

The study is aimed at optimizing the process of pneumatic transportation of bulk food products in order to eliminate problems associated with vaulting and material segregation. A new design of a pneumatic device is proposed, which involves the use of a diaphragm pulse valve to ensure uniform distribution of the product in the transport pipeline. The scientific novelty of the work is as follows development of a parametric model that allows describing kinematic and dynamic processes in the system, as well as creating an effective method of destruction of the sludge.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; регулювання; мехатронні модулі; сипкі харчові продукти; regulation; mechatronic modules; bulk food products