Черниш, Людмила МиколаївнаМахинько, Валерій Миколайович2014-07-102014-07-102014Черниш, Л. Порівняльний аналіз високобілкових рослинних добавок для хлібопечення / Людмила Черниш, Валерій Махинько // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 170-171.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16059Високобілкові рослинні добавки мають високу біологічну цінність, тому їх внесення дасть змогу поліпшити протеїновий та амінокислотний баланс у виробах з пшеничного борошна. Висока водопоглинальна здатність, активізація розвитку дріжджових клітин, накопичення водорозчинних речовин безпосередньо впливатимуть на процес бродіння та якість готових виробів, тому встановлення раціональних дозувань цих добавок та вивчення їх поведінки в пшеничному тісті є актуальним і перспективним напрямом подальших досліджень. High-herbal supplements have a high biological value because their inclusion will help to improve the protein and amino acid balance in products made of wheat flour. High resolution vodopohlynalna, activation of yeast cells, the accumulation of water-soluble substances directly affect the fermentation process and the quality of finished products, as establishing rational dosage of these supplements and study their behavior in wheat dough is relevant and promising direction for future research.uk-UKхлібобулочні виробивисокобілкові добавкирослинні добавкиbakeryhigh-additiveherbal supplementsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПорівняльний аналіз високобілкових рослинних добавок для хлібопеченняOther