Пересічний, Михайло ІвановичМагалецька, Ірина2014-11-282014-11-282014Пересічний, М. І. Проблеми оптимізації харчування військовослужбовців / М. І. Пересічний, І. А. Магалецька // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 637.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18772Повноцінне харчування особового складу є запорукою належного фізичного розвитку і боєздатності військовослужбовців. Впровадження принципів оптимального харчування забезпечить збереження стабільного гомеостазу, метаболізму, резистентності організму. Врахування енергетичних потреб в есенційних нутрієнтах і мінорних речовинах за різних умов праці при розробленні раціонів дасть змогу прискорити відновлення боєздатності, працездатності, скоротити терміни відновлення резервів організму, реабілітації, запобігти розвитку ускладнень і хронічних захворювань.otherвійськовослужбовціхарчуванняоптимізаціяmilitaryfoodoptimizationкафедра технології харчування та ресторанного бізнесуПроблеми оптимізації харчування військовослужбовцівOther