Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаБілоцерківець, О. М.2013-04-052013-04-052013Ющенко, Н. М. Використання кореню куркуми у технології сметанних виробів / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, О. М. Білоцерківець // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції. – К., 2013. - С. 90-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7332Розроблено рецептурний склад сметанних виробів, визначено їх фізико-хімічні та органолептичні показники. Визначені показники значних змін під час зберігання не зазнавали, що пояснюється антиоксидантними та бактерицидними властивостями куркуми. Обґрунтовано гарантійний термін зберігання сметанних виробів – до 7 діб за температури (4±2)ºС. A a prescription of cream products is develop defined by their physico-chemical and organoleptic properties. Indices of significant changes during storage have not experienced, because antioxidant and antibacterial properties of turmeric. Grounded guarantee shelf cream products - up to 7 days at (4 ± 2) º C.otherпрянощікорінь куркумираціональна дозаspicesturmeric rootrational doseкафедра технології молока і молочних продуктівВикористання кореню куркуми у технології сметанних виробівThesis