Лисенко, Жанна Петрівна2021-03-252021-03-252012Лисенко, Ж. П. Особливості управління запасами на підприємствах харчової промисловості / Ж. П. Лисенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 47. – С. 163–167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33100В статті визначено особливості діяльності підприємств харчової промисловості в контексті управління запасами та охарактеризовано виробничі цикли підприємств консервної, хлібопекарської, цукрової та пивоварної галузей харчової промисловості. Автором охарактеризовано вплив управління дебіторською та кредиторською заборгованістю на управління запасами, запропоновані показники, які визначають якість управління запасами на підприємствах. The article describes the characteristics of the food industry in the context of inventory management and production cycles characterized firms canning, baking, brewing sugar and food industries. The author describes the impact of managing payables and receivables management inventory provided data that determ ine the quality of inventory management in enterprises.otheraccounts payablethe production cycleinventory managementfood processingaccounts receivableвиробничий циклуправління запасамихарчова промисловістьдебіторська заборгованістькредиторська заборгованістьОсобливості управління запасами на підприємствах харчової промисловостіArticle