Основні риси екологічно спрямованої освіти - Попова, Інна Вадимівна (My University, 2015)
Сьогодні проблема співзалежності суспільства з природою перебуває у центрі уваги світової спільноти. Продовжується поглиблене вивчення причин виникнення екологічної кризи, пошуків можливих шляхів виходу з неї, опрацювання і впровадження суспільно-політичних заходів щодо збереження довкілля, відновлення зруйнованого навколишнього природного середовища. Водночас одним з найактуальніших питань виявляється проблема безпеки цивілізації. У людства з’явилася необхідність знайти реальні шляхи і засоби нейтралізації та подолання негативних екологічних тенденцій, які становлять реальну загрозу для його безпечного існування. Тому формування в особистості екологічної свідомості, компетентності, культури здійснення власної екобезпечної життєдіяльності є першочерговим і невідкладним завданням сучасного екобезпечного розвитку. Забезпечити таке формування покликана сучасна освіта, яка озброює людину необхідними знаннями про особливості взаємодії суспільства і природи та наслідки його впливу на зовнішнє середовище. Today the problem of codependency society and nature is the focus of the international community. Continues depth study of the causes of the ecological crisis, the search for possible ways out of it, working out and implementation of the sociopolitical measures to protect the environment, restoration of the destroyed environment. However, one of the most pressing security issue turns on civilization.Mankind was the need to find practical ways and means to neutralize and overcome negative environmental trends that pose a real threat to its safe existence. Therefore, the formation of individual environmental awareness, competence, implementation of cultural ecosafety own life is a priority and an urgent task of modern ecosafety development. Is intended to ensure the formation of modern education that equips people with necessary knowledge about the peculiarities of interaction between society and nature and consequences of its impact on the environment.
Keywords: екологічна криза; екологічна освіта; екологічне виховання; екологічна культура; ecological crisis; environmental education; environmental education; ecological culture; кафедра харчової хімії