Використання сонячної енергії в бродильній промисловості - Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Білько, Марина Володимирівна; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2007)
Застосування сонячних батарей в бродильній промисловості виправдано не стільки кількістю виробленої ними електроенергії, скільки появою нових можливостей, покращанням якості процесів, які вже використовуються. Ефект від застосування сонячних батарей підвищується, якщо будуть використані економічніші споживачі енергії, спеціально розроблені для роботи з фотомодулями (лампи освітлення, холодильники, насоси, комп'ютери, телевізори). Крім того, термін роботи сонячних елементів практично необмежений і може складати десятки років.
Keywords: сонячна енергія; фотоелектричні системи; перетворення світлової енергії; sun energy; fotoelektricheskie of the system; transformation of light energy; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства