Boyko, Anna2020-06-242020-06-242020Boyko, A. Criteria and selection procedure of video materials for building pre-service food technologists’ speech production competence / A. Boyko // World Science. – 2020. – № 2 (54), Vol. 2. – P. 13–17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31683The article describes the process of video materials’ criteria selection for building pre-service food technologist’s speech production competence and the procedure of video materials selection according to these criteria. The article defines the definition of selection criteria and determines factors were considered in the process of video materials’ selection criteria specification. В статті описано процес відбору відео матеріалу для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні та процедуру відбору відеоматеріалів відповідно до цих критеріїв.enquality criteriaмайбутні фахівці з харчових технологій‎кафедра іноземних мов професійного спрямуванняpre-service food technologist’scriteria selectionvideo materialsquantity criteriaкількісні критеріїspeech production competenceкритерії відборувідео матеріалиякісні критеріїкомпетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленніCriteria and selection procedure of video materials for building pre-service food technologists’ speech production competenceArticle