Дробот, Віра ІванівнаГрищенко, Анна Миколаївна2014-03-052014-03-052013Дробот, В. І. Технологічні аспекти використання борошна круп’яних культур у технології безглютенового хліба / В. І. Дробот, А. М. Грищенко // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. зб. наук. пр. / Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. – 2013. –Вип. 30. – С. 52-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12919Досліджено технологічні властивості безглютенових видів борошна (гречаного, рисового та кукурудзяного). Встановлено вплив гранулометричного складу, водопоглинальної здатності борошна на реологічні характеристики безглютенового тіста. Відмічено, що різне дозування борошна круп’яних культур у рецептурах безглютенового хліба, обумовлено різним впливом їх на структурно-механічні властивості тіста. Investigated the technological properties of gluten-free flours (buckwheat, rice and corn). The influence of particle size distribution, water absorption capacity on the rheological characteristics of gluten-free dough. Noted that different dosage flour cereals in gluten-free bread formulations, due to their influence on the structural and mechanical properties of the dough.uk-UKбезглютеновий хлібкукурудзяне борошногречане борошнорисове борошнобезглютенове борошноgluten-free breadcornmealbuckwheat flourrice flourgluten-free flourкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівТехнологічні аспекти використання борошна круп’яних культур у технології безглютенового хлібаArticle