Спосіб виробництва курячого філе за технологією "SOUS VIDE" (Патент на корисну модель № 110314) - Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Макаров, Максим Андрійович (My University, 2016)
Спосіб виробництва курячого філе включає підготовку сировини, пакування в індивідуальні пакети, вакуумування, герметизацію пакетів, термообробку, охолодження, зберігання. Підготовка напівфабрикату передбачає шприцювання курячого філе імбирним соком в кількості17…40 % під тиском 2…5 Па. за температури 16-20 °C з витримкою протягом 10…15 хв.,термообробку за температури 58…64 °C тривалістю 2,5…3,5 год., охолодження за температури 0…2 °C протягом 15…20 хв., зберігання продукту у вакуумному пакеті за температури -18…-19 °C протягом 25…30 діб. The method of production of chicken fillet includes the preparation of raw materials, packaging in individual packages, evacuation, sealing of packages, heat treatment, cooling, storage. Preparation of semi-finished product involves the extrusion of chicken fillet with ginger juice in the amount of 17 ... 40% under pressure of 2 ... 5 Pa. at a temperature of 16-20 ° C with an exposure within 10 ... 15 minutes, heat treatment at a temperature of 58 ... 64 ° C for a duration of 2,5 ... 3,5 hours, cooling at a temperature of 0 ... 2 ° C for 15 ... 20 minutes, storage of the product in a vacuum package at a temperature of -18 ... -19 ° C for 25 ... 30 days.
Keywords: філе куряче; імбир; сік; chicken fillet; ginger; juice; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра готельно-ресторанної справи