Побрусило, Марина ВолодимирівнаІвчук, Надія Павлівна2024-06-282024-06-282021Побрусило, М. Аналіз ринку безглютенових продуктів, які виготовляються в Україні / М. Побрусило, Н. Івчук // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної наукової-практичної конференції, 17–18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 113–114.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43727Метою даної роботи є аналіз ринку безглютенових продукті в Україні. Аналіз асортименту продуктів, який представлений у торгових мережах, показав, що найбільший сегмент ринку займають хлібопекарські вироби, такі як хлібці, галети та чіпси. На другому місці розмістились різні види рослинного «молока», на третьому – сухі суміші для виготовлення різних кондитерських виробі, а також пельменів, вареників та котлетThe purpose of this work is to analyze the market of gluten-free products in Ukraine. Analysis of the range of products presented in retail chains showed that the largest segment of the market is occupied by bakery products, such as loaves, galettes and chips. Different types of vegetable "milk" were placed in the second place, and dry mixes for making various confectionery products, as well as dumplings, dumplings and cutlets, were placed in the third placeukторговельні мережітехнологія оздоровчих продуктівбезглютенова сировинабезглютенова продукціяtrade networkstechnology of health productsgluten-free raw materialsgluten-free productsкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз ринку безглютенових продуктів, які виготовляються в УкраїніThesishttps://orcid.org/0000-0001-6140-1703