Проблеми стандартизації та контролю якості лікеро-горілчаної продукції - Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 2020)
У статті визначено проблеми стандартизації та контролю якості лікеро-горілчаної продукції в умовах трансформації законодавства та нормативної бази. Обґрунтовано необхідність та показано напрями удосконалення бази національних стандартів у лікеро-горілчаній галузі. Визначено необхідність розроблення та перегляду чинних нормативних документів з виробництва горілок та лікеро-горілчаних напоїв, вдосконалення методів випробувань та їх гармонізацію з міжнародними вимогами і методиками, з необхідністю урахування національних особливостей. The article identifies the problems of standardization and quality control of alcoholic beverages in terms of transformation of legislation and regulations. The necessity is substantiated and the directions of improvement of the base of national standards in the alcoholic beverage industry are shown. The need to develop and revise current regulations on the production of vodka and spirits, improve test methods and their harmonization with international requirements and methods, taking into account national characteristics.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; горілка; лікеро-горілчана продукція; напій слабоалкогольний; vodka; alcoholic beverages; low-alcohol drink