Визначення оптимальної швидкості фільтрування сортовки при виробництві горілок - Мельник, Людмила Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Юрій Володимирович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2002)
Досліджено процес очищення продуктів спиртового виробництва, зокрема сортівок, активним вугіллям. Встановлено необхідність регулювати тривалість контакту сортівок та вугілля з метою запобігання утворення додаткових небажаних домішок у сортівках. Обгрунтовано і запропоновано раціональну швидкість фільтрування сортівки через шар активного вугілля.
Keywords: сортівка; активне вугілля; домішки; швидкість фільтрування; sortivka; active carbon; rate of filtration; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв