Паштет дієтичний "Гурман" - Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Котляр, Євген Олександрович; Миніч, Руслан Миколайович; Пащенко, Оксана Василівна (My University, 2014)
Відомий паштет м'ясний з грибним порошком. Недоліком прототипу можна вважати невисокі в'язкопластичні властивості, необхідність поліпшення жирнокислотного та амінокислотного складу. В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету дієтичного "Гурман" з низькою калорійністю та збалансованим жирнокислотним складом, який призначений для профілактичного харчування. A famous paste of meat with mushroom powder. The disadvantage of the prototype can be considered low visco-plastic properties, the need to improve the fatty acid and amino acid composition. The basis of the useful model is the task of developing a formula of dietary "Gourmet" with low calorie content and a balanced fatty acid composition that is intended for preventive nutrition.
Keywords: паштет; печінка; в’язкопластичні властивості; жирнокислотний склад; амінокислотний склад; рижієва олія; гірчична олія; мікроелементи; консистенція; рецептура; pate; liver; viscoplastic properties; attyacid composition; aminoacid composition; ryzhiyeva oil; mustard oil; minerals; consistency; recipe; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів