Топчій, Оксана АнатоліївнаРадзієвська, Ірина ГіронтіївнаКотляр, Євген ОлександровичМиніч, Руслан МиколайовичПащенко, Оксана Василівна2017-06-232017-06-232014Патент UA 94928 U МПК A23L 1/31 (2006.01) Паштет дієтичний "Гурман" / О. А. Топчій, І. Г. Радзієвська, Є. О. Котляр, Р. М. Миніч, О. В. Пащенко ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 2014 05660 ; заявл. 26.05.2014 ; опубл. 10.12.2014, Бюл. № 23, 2014 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25666Відомий паштет м'ясний з грибним порошком. Недоліком прототипу можна вважати невисокі в'язкопластичні властивості, необхідність поліпшення жирнокислотного та амінокислотного складу. В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету дієтичного "Гурман" з низькою калорійністю та збалансованим жирнокислотним складом, який призначений для профілактичного харчування. A famous paste of meat with mushroom powder. The disadvantage of the prototype can be considered low visco-plastic properties, the need to improve the fatty acid and amino acid composition. The basis of the useful model is the task of developing a formula of dietary "Gourmet" with low calorie content and a balanced fatty acid composition that is intended for preventive nutrition.паштетпечінкав’язкопластичні властивостіжирнокислотний складамінокислотний складрижієва оліягірчична оліямікроелементиконсистенціярецептураpateliverviscoplastic propertiesattyacid compositionaminoacid compositionryzhiyeva oilmustard oilmineralsconsistencyrecipeкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівПаштет дієтичний "Гурман"Other