Пархоменко, Анастасія МихайлівнаЛісовий, Микола ОлександровичМукоїд, Роман МиколайовичВасилів, Володимир Павлович2024-04-292024-04-292019Перспектива виробництва пива з додаванням насіння канабісу / А. М. Пархоменко, М. А. Лісовий, Р. М. Мукоїд, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : матеріали VII Міжнародної науково-практичної конференції, 17–18 квітня 2019 р. – Київ : РВВ НУБіП, 2019. – С. 276–277.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42977Для виробництва використовують насіння канабісу, яке не містить тетрагідроканабінолу. Виробництво можливе двома способами: приготуванням суміші насіння канабісу з хмелем або безпосереднім додаванням екстракту суцвіть конопель в напій. Завдяки цьому пиво набуває приємного смаку та аромату, з горіховими тонами і легкою гірчинкою. В роботі було досліджено склад та можливості використання насіння канабісу в пивоварній промисловостіCannabis seeds, which do not contain tetrahydrocannabinol, are used for production. Production is possible in two ways: by preparing a mixture of cannabis seeds with hops or by directly adding the extract of hemp flowers to the drink. Thanks to this, the beer acquires a pleasant taste and aroma, with nutty tones and light bitterness. The composition and possibilities of using cannabis seeds in the brewing industry were investigated in the workukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствапивоканабіснасінняконоплясуслокип’ятінняbeercannabisseedshempwortboilingПерспектива виробництва пива з додаванням насіння канабісуThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484https://orcid.org/0000-0002-2109-0522