Перспектива виробництва пива з додаванням насіння канабісу - Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Лісовий, Микола Олександрович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2019)
Для виробництва використовують насіння канабісу, яке не містить тетрагідроканабінолу. Виробництво можливе двома способами: приготуванням суміші насіння канабісу з хмелем або безпосереднім додаванням екстракту суцвіть конопель в напій. Завдяки цьому пиво набуває приємного смаку та аромату, з горіховими тонами і легкою гірчинкою. В роботі було досліджено склад та можливості використання насіння канабісу в пивоварній промисловості

Cannabis seeds, which do not contain tetrahydrocannabinol, are used for production. Production is possible in two ways: by preparing a mixture of cannabis seeds with hops or by directly adding the extract of hemp flowers to the drink. Thanks to this, the beer acquires a pleasant taste and aroma, with nutty tones and light bitterness. The composition and possibilities of using cannabis seeds in the brewing industry were investigated in the work
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; пиво; канабіс; насіння; конопля; сусло; кип’ятіння; beer; cannabis; seeds; hemp; wort; boiling