Тенденції запозичення української кулінарії - Межибовський, Олександр; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2019)
Національна кухня - один із стовпів культурної ідентичності. Кулінарне мистецтво неможливо віднести до другорядних: воно, як величне дерево, має глибоке коріння. Але, для того, щоб на ньому продовжували зав'язуватись, квітнути і наливатись рум'янцем різнобарвні плоди, необхідно іноді прививати гілочки інших родючих культур - нових, сусідніх та віддалених поєднань харчових продуктів та гастрономічних рішень National cuisine is one of the pillars of cultural identity. Culinary art can not be attributed to minor: it, as a majestic tree, has deep roots. But in order to continue to associate, blossom and blossom with colorful fruits, it is sometimes necessary to plant branches of other fertile cultures - new, neighboring and distant combinations of food and gastronomic choices.
Keywords: кухня; традиції; kitchen; tradition; кафедра технології оздоровчих продуктів