Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води - Левченко, Оксана Владиславівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано стан різних об'єктів після гасіння пожежі, де дуже часто залишається велика кількість води та її вплив на навколишнє середовище. Така вода містить матеріали, присутні у будівлі, а також, має частинки та розчинені матеріали від процесів згоряння та речовини, утворені через розжарення предметів. Вогнегасна вода, може бути особливо забрудненою, коли погашена будівля сама по собі містить потенційно забруднювальні речовини, такі як пестициди, органічні та неорганічні хімічні реактанти, штучні добрива, тощо.

The paper analyzes the state of various objects after extinguishing a fire, where a large amount of water often remains and its impact on the environment. Such water contains materials present in the building, as well as particles and dissolved materials from combustion processes and substances formed due to the heating of objects. Firefighting water can be particularly contaminated when the extinguished building itself contains potentially polluting substances such as pesticides, organic and inorganic chemical reactants, artificial fertilizers, etc.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; вогнегасіння; вода; забруднення; навколишнє середовище; захист; fire fighting; water; pollution; environment; protection