Malezhik, IvanBessarab, AlexanderBandurenko, GalinaLevkivska (Muzika), Tetiana2017-04-272017-04-272016Technology production of dried vitaminized vegetables / I. Malezhyk, A. Bessarab, G. Bandurenko, T. Levkivska // 8th Central European Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being (CEFood 2016): Book of Abstracts, 23-26 May 2016. — K.: NUFT, 2016. – Р. 154.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25181Conducted studies on the production of vitaminous dried vegetables. Product after blanching treated with a cold solution of ascorbic acid. After drying, the products contain up to 100 mg / 100 g of vitamin C. Проведені дослідження по виробництву вітамінізованих сушених овочів. Продукти після бланшування обробляли холодним розчином аскорбінової кислоти. Після сушіння продукти містять до 100 мг/100г вітаміну С.кафедра технології консервуваннякафедра процесів і апаратів харчових виробництвовочівітамінізовані продуктивітамін Совощивитаминизированные продуктывитамин Сvegetablesvitaminized productsvitamin CTechnology production of dried vitaminized vegetablesOther