Особливості виготовлення та використання біорозкладальних матеріалів - Верещак, Денис Сергійович; Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович (My University, 2024)
Сьогодні для зменшення навантаження на навколишнє середовище підвищена увага приділяється біосумісним, компостованим та одержаним з відновлюваної сировини полімерним матеріалам. Поява біопластиків дозволяє значно знизити вуглецевий індекс і полімерів і товарів, вироблених на їх основі

Today, to reduce the environmental footprint, increased attention is being paid to biocompatible, compostable and renewable polymeric materials. The emergence of bioplastics can significantly reduce the carbon footprint of both polymers and products made from them
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; біорозкладальні матеріали; біопластик; biodegradable materials; bioplastic