Виділення летких домішок водно-спиртових сумішей з використанням градієнтної конденсації сприятиме економії енергоресурсів, поліпшенню якості спирту - Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Людмила Миколаївна; Чернишова, Леся Вікторівна; Мельник, Юрій Володимирович; Маринченко, Лоліта Вікторівна (My University, 2005)
В статті досліджено, що впровадження градієнтної конденсації водно-спиртових парів у процесі виділення спирту сприяє підвищенню якості спирту як за аналітичними так і за органолептичними показниками та сприяє економії енергоресурсів. The paper investigates that the introduction of gradient condensation of water-alcohol vapors in the selection of alcohol contributes to the quality of alcohol both analytical and by organoleptic and promotes energy savings.
Keywords: спирт; очищення; леткі домішки; економія енергоресурсів; alcohol treatment; volatile; impurities; energy savings; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв