Кіщенко, Володимир АнатолійовичЛевчук, Ірина ВолодимирівнаРадзієвська, Ірина ГіронтіївнаПелехова, Любов Сергіївна2012-12-242012-12-242011Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях / В. А. Кіщенко, І. В. Левчук, І. Г. Радзієвська, Л. С. Пелехова // Журнал Хроматографічного товариства. – 2011. – Т. 11, № 3-4. – С. 42-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4930Якість рослинних олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. Quality of vegetable oils is determined by character and intensity of окиснювальних processes that take place under the action of external factors. One of consequences of автоокиснення of oils there is a loss of them vitamin activity as a result of destruction of vitamins by foods of oxidation. Thus destruction of токоферолу, that comes forward as a bioantioxidant, reduces firmness of food oils during storage.otherрослинні оліїvegetable oilsантиоксидантивисокоефективна рідинна хроматографія (ВЕРХ)токоферолиantioxidantshigh-efficiency liquid chromatography(HELC)tocopherolsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліяхArticle