Сімахіна, Галина ОлександрівнаГойко, Ірина ЮріївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2018-04-182018-04-182014Сімахіна, Г. О. Переробка їстівних грибів для отримання білоквмісних напівфабрикатів / Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко, Н. О. Стеценко // Товари і ринки. – 2014. – №2 (18). – С. 70-85.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27016Узагальнено сучасні відомості про харчову та біологічну цінність їстівних грибів і наведено різні способи їх перероблення. Показано доцільність створення на основі культивованих грибів напівфабрикатів для подальшого використання їх у харчових продуктах із метою подолання білкового дефіциту в харчуванні населення. Modern data on the nutritional and biological value of edible fungi are summarized and various methods for their processing are given. The expediency of creating semi-finished products based on cultivated mushrooms for their subsequent use in food products with the purpose of overcoming the protein deficiency in the population nutrition is shown.uk-UKгрибинапівфабрикатибілковий дефіцитсушіннябіологічна цінністьmushroomssemi finished productsprotein deficitdryingbiological valueкафедра технології оздоровчих продуктівПереробка їстівних грибів для отримання білоквмісних напівфабрикатівArticle