Десик, Микола ГригоровичТеличкун, Володимир ІвановичТеличкун, Юлія Станіславівна2014-11-042014-11-042009Десик, М. Г. Вплив геометричних параметрів хліба на динаміку зовнішнього масообміну / М. Г. Десик, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 75 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2009 р. – К.: НУХТ, 2009. – Ч. 2. – С. 230.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17948Отримана розрахункова формула для визначення площі поверхні хліба в залежності від його маси та форми, на основі якої визначена питома величина упікання та витрати тепла на випаровування вологи з поверхні в процесі випікання. Calculation formulas for determining the surface area of the grain according to its mass and shape, which is determined based on the specific value oven loss and loss of heat through evaporation of moisture from the surface during baking.геометричні параметрихлібзовнішній масообмінgeometric parametersbreadexternal mass transferкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВплив геометричних параметрів хліба на динаміку зовнішнього масообміну