Вплив геометричних параметрів хліба на динаміку зовнішнього масообміну - Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна (My University, 2009)
Отримана розрахункова формула для визначення площі поверхні хліба в залежності від його маси та форми, на основі якої визначена питома величина упікання та витрати тепла на випаровування вологи з поверхні в процесі випікання. Calculation formulas for determining the surface area of the grain according to its mass and shape, which is determined based on the specific value oven loss and loss of heat through evaporation of moisture from the surface during baking.
Keywords: геометричні параметри; хліб; зовнішній масообмін; geometric parameters; bread; external mass transfer; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв