Важливі об’єкти права інтелектуальної власності - Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович (My University, 2021)
Питання інтелектуальної власності завжди являється актуальним серед виробників будь-якої продукції. Тому як зареєструвати свою торгову марку і що потрібно врахувати при виході бренда на європейський ринок мають знати всі виробники. Особливість продуктів з географічним зазначенням, як виділеної групи продуктів, якість яких визначається місцем їх походження, полягає в унікальному поєднанні місцевих природних ресурсів (клімату, ґрунту, місцевих видів тварин і рослин, традиційного обладнання) і культурних цінностей даної території (традицій, умінь і навичок, які часто передавалися з покоління в покоління). Завдяки цьому поєднанню формується особливий взаємозв’язок між цією територією, виробленими там продуктами і зацікавленими особами з числа місцевих жителів.
Keywords: торгова марка; географічне зазначення; торговий знак; бренд; правовий захист торгової марки; правовий захист бренду; trademark; geographical indication; trademark, brand; brand va lue; brand legal protection; legal protection o f the brand; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства