Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаНосенко, Володимир ЄрофійовичРоманова, Зоряна МиколаївнаМаринченко, Віктор Опанасович2012-09-142012-09-142007https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2565З метою зменшення енергетичних та матеріальних витрат при виробництві спирту з крохмалевмісної сировини пропонується застосовувати ультразвукову обробку замісу. Це сприятиме скороченню процесу розварювання майже вдвічі та зменшенню витрат ферментних препаратів на даній стадії отримання сусла.With the purpose of diminishing of the power and material spending in the production of alcohol from raw material which contains starch the use of ultrasonic machining of premixes is offered. It will assist reduction of process of boiling soft almost twice and will decrease the amount of enzymes preparations on this stage of receipt of nourishing environment.otherкрохмалевмісна сировинаmaterialкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваультразвукова обробкаферментні препаратиwhich contain starchultrasoundenzymes preparationsкафедра фізикиУльтразвук як ефективний фактор інтенсифікації процесу переробки сировини у спиртовому виробництвіArticle