Ультразвук як ефективний фактор інтенсифікації процесу переробки сировини у спиртовому виробництві - Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Романова, Зоряна Миколаївна; Маринченко, Віктор Опанасович (My University, 2007)
З метою зменшення енергетичних та матеріальних витрат при виробництві спирту з крохмалевмісної сировини пропонується застосовувати ультразвукову обробку замісу. Це сприятиме скороченню процесу розварювання майже вдвічі та зменшенню витрат ферментних препаратів на даній стадії отримання сусла.

With the purpose of diminishing of the power and material spending in the production of alcohol from raw material which contains starch the use of ultrasonic machining of premixes is offered. It will assist reduction of process of boiling soft almost twice and will decrease the amount of enzymes preparations on this stage of receipt of nourishing environment.
Keywords: крохмалевмісна сировина; material; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; ультразвукова обробка; ферментні препарати; which contain starch; ultrasound; enzymes preparations; кафедра фізики та професійної безпеки