Рубанка, Катерина ВолодимирівнаБобель (Зінченко), Інна МиколаївнаТерлецька, Віта Альбертівна2013-12-162013-12-162013Рубанка, К. В. Дослідження безпечності рослинної сировини / К. В. Рубанка, І. М. Зінченко, В. А. Терлецька // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма та матеріали конф. 79-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 15 – 16 квітня 2013 р. — К.: НУХТ, 2013 р. — Ч. 1. — С. 203–204.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12135Публікація присвячена дослідженню вмісту важких металів в горобині чорноплідній, шипшині, журавлині, м’яті, смородині чорній, чаї чорному та зеленому, мелісі, ромашці, липі, імбирі. Визначення проводили атомно-абсорбційним методом. Дослідження показали, яка сировина є небезпечною для споживання, її використання в харчовій промисловості необхідно обмежити або повністю виключити. The paper is devoted to the research content of heavy metals in black chokeberry, brier, cranberry, mint, black currant, black and green tea, melissa, camomile, linden , ginger. Determination was conducted by the atomic absorption method. Researches showed, which raw materials are dangerous for a consumption. It is necessary to limit or fully exclude their uses in food industry .uk-UKважкі металиатомно-абсорбційний методрослинна сировинабезпечністьчайteaheavy metalsatomic absorption methodplant raw materialssafetyкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження безпечності рослинної сировиниThesis