Дослідження безпечності рослинної сировини - Рубанка, Катерина Володимирівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна (My University, 2013)
Публікація присвячена дослідженню вмісту важких металів в горобині чорноплідній, шипшині, журавлині, м’яті, смородині чорній, чаї чорному та зеленому, мелісі, ромашці, липі, імбирі. Визначення проводили атомно-абсорбційним методом. Дослідження показали, яка сировина є небезпечною для споживання, її використання в харчовій промисловості необхідно обмежити або повністю виключити. The paper is devoted to the research content of heavy metals in black chokeberry, brier, cranberry, mint, black currant, black and green tea, melissa, camomile, linden , ginger. Determination was conducted by the atomic absorption method. Researches showed, which raw materials are dangerous for a consumption. It is necessary to limit or fully exclude their uses in food industry .
Keywords: атомно-абсорбційна спектроскопія; визначення металів; рослинна сировина; безпечність рослинної сировини; vegetable raw materials; atomic absorption spectroscopy; metal determination; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів