Бандуренко, Галина МихайлівнаЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2014-03-052014-03-052010Патент на корисну модель № 55070 UA, A23L 2/02 МПК (2009). Спосіб отримання морквяного соку концентрованого / Бандуренко Г. М., Левківська Т. М., заявник Національний університет харчових технологій. - № u 201004331; заявл. 14.04.2010; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12971Спосіб отримання морквяного соку концентрованого, який включає попередню підготовку сировини, подрібнення, витягання соку пресуванням, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, концентрування, фасування та закупорювання, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари, подрібнену моркву бланшують парою протягом 2-3хв, а отриманий натуральний морквяний сік додатково змішують з розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,02-0,03%. A method of producing carrot juice concentrate that includes the preliminary preparation of raw materials, grinding, extracting juice by pressing, filtering, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid concentration, filling and capping, characterized in that the chopping carrots conducted in an atmosphere of steam , chopped carrots blanshuyut pair for 2- 3 min, and the resulting natural carrot juice mixed with additional solution of ascorbic acid in an amount of 0,02-0,03%otherконцентруванняаскорбінова кислотаморквяний сікconcentrationascorbic acidcarrot juiceкафедра технології консервуванняСпосіб отримання морквяного соку концентрованого (Патент на корисну модель № 55070)Other