Спосіб отримання морквяного соку концентрованого (Патент на корисну модель № 55070) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2010)
Спосіб отримання морквяного соку концентрованого, який включає попередню підготовку сировини, подрібнення, витягання соку пресуванням, проціджування, миттєвий підігрів та охолодження, фільтрування, змішування з розчином лимонної кислоти, концентрування, фасування та закупорювання, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари, подрібнену моркву бланшують парою протягом 2-3хв, а отриманий натуральний морквяний сік додатково змішують з розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,02-0,03%. A method of producing carrot juice concentrate that includes the preliminary preparation of raw materials, grinding, extracting juice by pressing, filtering, instant heating and cooling, filtering, mixing with a solution of citric acid concentration, filling and capping, characterized in that the chopping carrots conducted in an atmosphere of steam , chopped carrots blanshuyut pair for 2- 3 min, and the resulting natural carrot juice mixed with additional solution of ascorbic acid in an amount of 0,02-0,03%
Keywords: концентрування; аскорбінова кислота; морквяний сік; concentration; ascorbic acid; carrot juice; кафедра технології консервування