Пульсаційний рідинний адсорбер (Патент на корисну модель № 145241) - Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович (My University, 2020)
Пульсаційний рідинний адсорбер, що включає корпус з патрубками для подачі і відведення продукту, люки для завантаження і вивантаження адсорбенту та встановлену в нижній частині корпусу сітку з розміщеним на ній нерухомим шаром зернистого адсорбенту, який відрізняється тим, що у верхній частині герметичного корпусу встановлені повітряний клапан і сполучена з вакуум-насосом витяжна труба з розміщеним у ній вакуумним шибером, під'єднаним до приводного механізму, який дозволяє створювати регульовану частоту пульсацій тиску в адсорбері. Pulsating liquid adsorber, including a housing with nozzles for supply and discharge product, hatches for loading and unloading of the adsorbent and installed at the bottom housing mesh with placed on it a fixed layer of granular adsorbent, which is characterized in that in the upper part of the sealed housing is an air valve and the exhaust pipe connected to the vacuum pump with the vacuum gate valve placed in it, connected to the drive mechanism, which allows you to create an adjustable frequency pressure ripple in the adsorber.
Keywords: пульсаційний рідинний адсорбер; pulsation liquid adsorber; exhaust pipe; витяжна труба; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв