Спосіб отримання коагулянту (Патент на винахiд № 36151) - Запольський, Анатолій Кирилович; Салюк, Анатолій Іванович; Запольський, Валерій Анатолійович (My University, 2001)
Спосіб отримання коагулянту, який включає розчинення заліза в водному розчині хлориду алюмінію при температурі 80-90°С з подальшим окисненням розчину, який відрізняється тим, що розчинення здійснюють в розчині хлориду алюмінію концентрацією 5-40% (мас) протягом 0,5-3 годин, а потім окиснюють залізо (ІІ) до заліза (ІІІ) хром (VІ)-вмісним реагентом при температурі 20-80°С протягом 1-3 годин до досягнення окисно-відновного потенціалу 0,69 В. Method of receipt a coagulant, which includes dissolution of iron in water solution of chloride of aluminium at the temperature of 80-90°S with subsequent okisnennyam solution, which differs that dissolutions carry out in solution of chloride of aluminium a concentration 5-40% (the masses) during 0,5-3 hours, and then okisnyuyut' iron (II), to iron (III) chrome by (VI) reagent at the temperature of 20-80°S during 1-3 hours to achievement oxidation restoration to potential 0,69 In.
Keywords: коагулянт; coagulant; хлорид амонію; залізо; реагент; ammonium chloride; iron; reagent method for the invention; кафедра екології та екоменеджменту