Дослідження способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів - Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна (My University, 2007)
Наведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування отриманих фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад отриманих продуктів.

The work contains analysis of the modern of methods of starch fractions extraction and the ways to use amylose and amylopectin. The efficiency of division starch on fractions was investigated. The products of this starch fractions division were analyzed.
Keywords: фракціонування крохмалю; starch; розділення; полісахариди; амілоза; амілопектин; fractions; separate; amylose; amylopectin; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології цукру і підготовки води