Pashchenko, BohdanShtern, MichaelShtefan, YevgeniiMikhailov, Oleh2024-04-092024-04-092016Analysis of the structural and mechanical parameters of the ceramic membranes in the technological process of manufacturing / B. Pashchenko, M. Shtern, E. Shtefan, O. Mikhailov // 8th Central European Congress on Food 2016 – Food Science for Well-being (CEFood 2016) : book of abstracts, 23-26 May 2016. – Kyiv : NUFT, 2016. – P. 191https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42720The results of complex numerical experiments of this work showed: the distributions of internal porosity of the particles and the amount of accumulated plastic deformation of the base particles on the product volume of the material aren’t uniform; the greatest deformation of the material occurs in the products is in obtuse angles, the lowest — in sharp corners. The patterns of influence of the external forces are similar to known results concerning seals mono dispersed environments.Результати комплексних чисельних експериментів роботи показали: розподіли внутрішньої пористості частинок і величини накопиченої пластичної деформації частинок основи по об'єму виробу з матеріалу неоднорідні; найбільша деформація матеріалу відбувається у виробах під тупими кутами, найменша - під гострими кутами. Закономірності впливу зовнішніх сил аналогічні відомим результатам щодо ущільнень у монодисперсних середовищ.enкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertisemembranesanalysisthe structural and mechanical parametersаналізмембраниструктурно-механічні параметриAnalysis of the structural and mechanical parameters of the ceramic membranes in the technological process of manufacturingThesishttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0000-0002-0697-7651