Корисність та шкідливість мармеладу - Сулява, О.; Чорна, Анастасія Іванівна (My University, 2014)
До складу мармеладу входять желюючі речовини рослинного походження - агар або пектин, патока, цукор, смакові добавки, ароматизатори та фарбники. Якщо про корисність цукру, смакових добавок, ароматизаторів та барвників не доводиться говорити, то на корисних властивостях пектину і агару краще зупинитися. Адже, завдяки їм, мармелад не тільки смачний, але й корисний і є низькокалорійним продуктом через відсутність жирів. The structure consists of marmalade gelling substances of plant origin - agar or pectin syrup, sugar, food additives, flavorings and colorings. If the usefulness of sugar, flavor additives, flavorings and colorings do not have to say, at the health properties of pectin and agar better stop. In fact, thanks to them, jellies not only delicious but also healthy and low-calorie foods is due to the lack of fat.
Keywords: мармелад; пектин; агар; agar; pectin; jujube; кафедра експертизи харчових продуктів