Дослідження ефективності нейтралізації жирів в системі полярних розчинників - Петік, Павло Федорович; Петік, Ігор; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2014)
Встановлено кількісну залежність часу проведення нейтралізації і розділення емульсії нейтралізуючий розчин : олія від співвідношення компонентів нейтралізуючого розчину (води, етанолу і гліцерину) для обґрунтування раціонального складу системи ВГЕ щодо ефективності нейтралізації жирів. Підтверджено пріоритет використання даної системи в нейтралізації олій системи вода-гліцерин-етанол зі співвідношенням 30 : 40 : 30 відповідно. Established quantitative dependence of neutralization and separation of the emulsion neutralizing solution: oil ratio of the components of neutralizing solution (water, ethanol and glycerol) to justify the rational structure of the system on the effectiveness neutralize HEV fat. Confirmed priority use of the system to neutralize oil-water systems glycerol-ethanol with the ratio of 30: 40: 30 respectively.
Keywords: нейтралізація жирів; розчинники; рафінація; neutralization fats; solvents; refining; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів