Розробка прогнозуючої моделі в системі управління процесом приготування хліба з використанням нейронних мереж - Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович (My University, 2012)
Проведений аналіз технологічного процесу хлібопекарського виробництва як складної динамічної системи з слабко формалізованими параметрам. Розроблені параметричні схеми окремих стадій процесу. На основі методів нейронних мереж розроблена прогнозуюча модель технологічного процесу приготування хлібобулочних виробів, яка призначена для використання її в підсистемі оперативної корекції системи управління. The analysis of the process of baking as a complex dynamic system with weakly formalized requirements. Designed parametric scheme of separate stages of the process. The methods of neural networks developed a model predicting the process making bakery products, which is designed for use in surgical correction subsystem management.
Keywords: динамічна система; dynamic; параметрична схема; нейронна мережа; оперативна корекція; parametric scheme; neural network; prompt correction; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка