Швед, Сергій МиколайовичЕльперін, Ігор Володимирович2012-12-202012-12-202012Швед, С. М.Розробка прогнозуючої моделі в системі управління процесом приготування хліба з використанням нейронних мереж / С. М. Швед, І. В. Ельперін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 47. – С. 13–17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4707Проведений аналіз технологічного процесу хлібопекарського виробництва як складної динамічної системи з слабко формалізованими параметрам. Розроблені параметричні схеми окремих стадій процесу. На основі методів нейронних мереж розроблена прогнозуюча модель технологічного процесу приготування хлібобулочних виробів, яка призначена для використання її в підсистемі оперативної корекції системи управління. The analysis of the process of baking as a complex dynamic system with weakly formalized requirements. Designed parametric scheme of separate stages of the process. The methods of neural networks developed a model predicting the process making bakery products, which is designed for use in surgical correction subsystem management.uk-UKдинамічна системаdynamicпараметрична схеманейронна мережаоперативна корекціяparametric schemeneural networkprompt correctionкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управлінняРозробка прогнозуючої моделі в системі управління процесом приготування хліба з використанням нейронних мережArticle