Бухгалтерський облік формування витрат виробництва і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 1999)
У статті досліджено загальні основи побудови бухгалтерського обліку формування витрат на виробництво продукції (робіт, послуг); визначення витрат виробництва; валових витрат, які виготовляються таким платником податку для подальшого використання у власній господарській виробничу та повну собівартість продукції. Запропоновано групування витрат виробництва продукції (робіт, послуг) – схема 1 та групування витрат за економічними елементами (схема 2); кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку основних операцій з витрат на виробництво (таблиця – 26 господарських операцій). The article deals with the general bases of accounting building costs of production (works, services), the definition of production costs, total costs, which are made by such taxpayer for use in its own economic production and total production costs. A grouping of costs of production (works, services) - Scheme 1 and grouping costs by economic elements (Figure 2), correspondence accounts with the basic operation of the production costs (Table - 26 business transactions).
Keywords: бухгалтерський облік; витрати виробництва; калькулювання собівартості; валові витрати; податок; рахунки; операції; продукція; accounting; production costs; costing; deductible; tax; accounts; transactions; products; кафедра обліку і аудиту